Gun jagas in

Haren satt hårt i regnet. Gun kämpade i över 1 timma för att försöka resa den innan jag kopplade och släppte om. Sedan ett kortare drev med egen återgång.
Släpper Gun tidigt på morgonen där hararna brukar sitta. Haren är lätt att resa och hon driver den i några minuter innan hon får tappt på grusvägen. Går på tappten i nästan 40 minuter innan hon kommer tillbaks. Kopplar och släpper om. Upptag och kort drev. Kopplar och avslutar för dagen.

När Gun var 8 veckor började vi blåsa i hornet i samband med att hon fick mat. Efter 6 månader var maten inte lika intressant så vi började träna inkallning med hornet istället och använde korv som belöning. 

Under våren lägger vi några (ca 10st) blodspår 100-700m (rådjur & hjort). Gun spårar bra men så fort hon kommer på en färsk rådjurslöpa så tar hon den istället.
Efter jul började vi släppa Gun i kanten på vallen där vi vet att hararna brukar sitta. Vissa dagar lyckades hon resa haren andra inte. Fjärde gången hon var lös fick hon tag i en stor, snäll hare som hon drev strax över 40 minuter innan jag kopplade på löpan. Resten av säsongen blev det bara kortare hardrev innan hon tappade bort haren, bröt och kom tillbaks till mig. Hon tog rådjurslöpor vid ett par tillfällen men återkom efter bara några minuter. Börjar med ganska korta dagar. Släpper kring kl.8 och kopplar vid kl.10-11. Gun var i skogen 2 ggr per vecka (onsdag & lördag eller söndag) från jul och fram tills säsongen var slut.

Senaste kommentarer

28.06 | 08:07

Hej Thomas. Har ingen erfarenhet av att bada dem flera gånger per dag men risken för eksem är nog större hos långhåriga raser. Mvh Jennie

...
27.06 | 17:56

Hur ofta kan man bada en Drever? Hört att det finns risk för exsem om man badar dom flera gånger om dagen

...
11.01 | 08:52

Härligt att höra att Ia fungerar så bra! God fortsättning :)

...
08.01 | 18:10

Hej på er det var et tag sedan.
Här kommer en hälsning från Ia.
Hon har varje år levererat ca 5 rådjur och
lika många harar.
utom denna säsong då det blivit 9 r

...